Sjätte dagen

Sjätte dagen började tidigt då jag blev hämtad kl 07:30, för att åka till Dr Suresh sjukhus där jag fick vara med under en knäplastik. En mycket annorlunda upplevelse vill jag lova. Den enda personal som sjukhuset medverkar med är narkossköterskan och läkaren. Dock fanns det en passare på salen också, som jobbade på sjukhuset. All övrig personal kom alltså från företaget Bombay Scientific. Det innebär 6 personer, mig själv exkluderad. Dessa personer sköter alltså allt som behövs för att kunna operera. Detta innebär tillhandahålla instrument och protesdelar, sterilisera, assistera, placera sågguider, lägga upp patienten, tvätta, klä och suturera och lägga om såret. 
De har också en massa andra rutiner när det gäller rengöring, men det är kanske förståeligt med det klimatet. 
Slutresultatet blev mycket bra och kan mycket väl jämföras med de duktiga ortopederna hemma i Sverige.  
Faktiskt bättre i vissa fall:) 
Fick sedan reda på att denna personal inte ens har någon utbildning. De har fått lära sig successivt under fem års tid och genom erfarenhet kommit dit de är idag. Två av personalen har jobbat i 25 år och även de börjat som lärlingar. 
 
Jag är både imponerad och förfärad. Deras lön ligger mellan 5000 och 10000 Rs per månad. Alltså ca 750:- till 1500:-, vilket anses som en bra lön.
 

Kommentarer:

1 Buffel:

"De har också en massa andra rutiner när det gäller rengöring"

Detta intresserar mig eftersom jag jobbbar på infekton. Vet de ngt som inte vi vet? tänker de andra tankar där vi fastnat...tell me. Kram

Svar: De använder klorhexidinsprit med jod, vilket de fullkomligt dränker in med. Sedan spolar de med koksaltlösning som det är antibiotika i. När de syr igen såret så använder de också mycket klorhexidin med jod samt att de lägger på någon salva med antibiotika under förbandet. I och med att deras klimat är så varmt och fuktigt så används antibiotika frikostigt. Vet att detta går stick i stäv med normala rekommendationer gällande användning av antibiotika. Här har man dock inget val eftersom både klimatet och förekomsten av resistenta bakterier kräver att de är aggressiva med antibiotika. Tyvärr
None None

2 buffel:

man kan använda antibiotikaomslag, det gör vi här i svedala med. De vet vad de pysslar med även om de är mörkare i skinnet..
De "vita länderna" får ibland storhetsvansinne och tror att resten av jorden inte vet bättre.
USA, är ett praktexempel....

Kommentera här: